terug

4WINE & 4FRUIT & 4GLASSES
In Europa is de markt van wijndrinkers een enorme markt. En in Nederland worden er thuis en in de horeca jaarlijks meer dan 320 miljoen flessen wijn gedronken...  Wijn is dus een `dagelijks item` geworden in onze cultuur. In zuidelijker landen van Europa is dat al langer het geval. Dit was voor ons de uitdaging om een betaalbaar innovatief houten wijnrekje te ontwerpen. En omdat de meeste huizen klein zijn bedachten en ontwierpen wij een klein, modulair houten wijnrekje voor bevestiging aan het aanrecht in de keuken. Daar is nog een klein plekje vrij... Voor een betaalbaar wijnrekje als massa- en `impulsartikel`. Design en toch voor iedereen bedoeld. Niet duur. Wij gingen aan de slag en realiseerden ons ontwerp.

 

For wine, 4WINE dus, voor 4 flessen. Twee links en twee rechts voor het `evenwicht`. Yin en Yang. Uitbreidbaar. Solo te gebruiken, maar ook `duo` of in veelvouden... Onbeperkt. Gemaakt van hout; in dit geval ecologisch geproduceerd (renewable!) FINNFOREST gelamineerd multiplex berkenhout. In eerste instantie zou je misschien aan kunststof denken... Wij dachten direct aan hout: natuurlijk, met een warme uitstraling, warm, mooi en passend bij `wijn`: net als de houten wijnfusten. De berken multiplex laagjes geven het sterkte en karakter, schoonheid. De flessen worden horizontaal bewaard; de etiketten kijken u aan. Dus: mooi.

 

Machinaal gemaakt in Nederland (hoge lonen!) omdat wij niet naar `het verre Oosten met de lage lonen` wilden. Getekend in autocad en CNC high tech gefreesd. Dus: een 21-e eeuws product. Er zijn twee modellen: met gesloten ringen voor `alleen wijnflessen` (bier of andere flesjes kunnen overigens ook...) en een met geopende ringen. Deze `model 2` kan zowel verticaal (voor wijnflessen) alsook horizontaal (als glazenrekje) worden gebruikt.

 

Beide modellen hebben een sponning voor een `inzetstuk`...Dat inzetstuk is een innovatieve zwevende houten `fruitschaal`... Dit is de 4FRUIT: een `plankje` met uitsparingen voor appels, peren, sinaasappels (rond fruit) en twee stokjes zodat er ook bananen of druiven opgehangen kunnen worden. Decoratief en vooral: het fruit is op kamertemperatuur. Veel mensen bewaren alle fruit in de koelkast hetgeen de smaak erg vervlakt. En: fruit zien doet fruit eten, voor kinderen en volwassenen...

 

Klik hier voor een tekst over de display`s.

 

Klik hier voor de duitse tekst.

Klik hier voor de engelse tekst.

  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  
Kijk hier voor de foto's van de wood challenge.

lees verder....