terug

Gebogen interieurdelen.


Gebogen interieurdelenRitmeester BV beschikt over een speciale afdeling voor gebogen interieurdelen zoals:

 

            - wanden

            - wanddelen

            - segmenten

            - kastfronten

            - deuren

            - etc.

 

Met hydraulische persen en verschillende vacuumtafels worden deze onderdelen vakkundig gemaakt. De benodigde mallen (en contramallen indien nodig) worden in eigen huis vervaardigd. Wij `stockeren` inmiddels vele honderden mallen!

 

Ook maken wij gebruik van andere technieken, zodat samengestelde multiplexen bijna 180 graden ofwel `om de bocht` gebogen kunnen worden. Uiteraard zijn er grenzen aan de materialen als fineer en dus zijn er grenzen aan de minimale radius van het materiaal.

 

Voordelen

 

Bij fineerafwerking loopt het houtbeeld volledig door. Dat geeft een moderne en luxe uitstraling in vergelijking met `plaatmateriaal - massief stuk hout - plaatmateriaal`. Het is bovendien vaak sterker!

 

Als vulmateriaal kunnen multiplexen gebruikt worden, in lichtgewicht of ultralichtgewicht (`honeycomb`). Hoe lichter, des te duurder gezien de kostprijs van het materiaal en de noodzaak om bij grotere panelen en deuren structurele versterkingen aan te brengen.

 

Wij maakten in ultra lichtgewicht vele interieuronderdelen voor het snelstvarende motor-megajacht ter wereld de TWINE (43 meter, plus 65 knopen).

 

Voor semi-planerende en planerende jachten si gewichtsbesparing een steeds belangrijker item: minder gewicht betekent minder motorvermogen, een lager brandstofverbruik en dus een hogere snelheid bij hetzelfde brandstofverbruik ofwel.. een grotere actieradius.

 

Voor beursstands en overige wanden is lichtgewicht beslist ook een optie: sneller opbouw en weer verwijderen, minder mankracht nodig!

 

 

Specialist in ronde en gebogen vormen

 

Ritmeester BV is specialist in ronde en gebogen vormen. `Wij maken alles, als het maar krom is` is een grappige uitspraak van een van onze medewerkers. Vanuit onze basis in de jachtinterieurs is dat begrijpelijk: heel veel vormen zijn rond of gebogen. Dat vereist veel inzicht en kennis en niet minder ervaring.

 

Moderne ontwerptechnieken maken meer mogelijk

 

Sinds de computer met alle ontwerpprogramma`s de intrede heeft gedaan in de wereld van interieurs, standbouw, kantoren, thuis... komen er steeds meer gebogen en ronde lijnen voor. Dit betekent andere productietechnieken. Hiermee hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring.

 

Van ontwerp tot mal en eindproduct

 

Omdat wij onder een dak alle disciplines combineren kunnen wij u via  `one stop shopping` van dienst zijn. Vanaf het ontwerp tot eindproduct(en):

 

- Ontwerpen                                                                Analoog en ook digitaal

- Omzetten naar digitale tekeningen                               Autocad etc.

- Het tekenen van de benodigde mallen               Idem)

- Het programmeren van de CNC machine                      Tot 5 assen

- Het frezen van de mallen                                            

- Assemblage van de mallen                                         

- Bepalen van multiplexen en buigmaterialen       Op basis van uitgangspunten en uw wensen

- Afwerking: fineren of hpl, danwel spuitwerk idem           Naar uw keuze

- Verpakken en verzenden

 

Kennis van de verschillende multiplexen, lijmsoorten, verwerkingstijden, stabiliteit: wij beschikken over veel ervaring in uiteenlopende toepassingen.

 

Voor de afwerking kunt u kiezen uit onze eigen spuiterij of zelf de afwerking verzorgen.

 

Wij zijn (zeer) snel, mede omdat alle productie-fasen onder een dak zijn gehuisvest. `Fast Service` is een van onze uitgangspunten.

 

 

U kiest:  `halffabrikaten` of volledig eindproduct

 

Wat ook uw wensen zijn: alleen delen of complete eindproducten. Van een of enkele stuks tot tientallen of honderden. Bestelling van halffabrikaten betekent vaak flinke tijdwinst in afbouw. Komplete eindproducten zijn als `component` nog sneller te plaatsen.

 

 

Uw fineer?

 

Voor een passend fineerbeeld werken wij de gebogen interieurdelen ook af met uw fineer. Zo bent u zeker van een volledig gelijkmatig kleur- en nerfbeeld.

 

Afwerking met massief materiaal.

 

Een wand, wanddeel interieurdeel kan als `element` ook volledig worden afgewerkt in combinatie met massieve delen als lijsten. Deze volgen de buiging en kromming van het gebogen interieurdeel. Omdat dit alles via autocad en cnc wordt vervaardigd, is de passing optimaal. Hetzij uitgefreesde lijsten danwel gelamineerde gebogen lijsten: aan u de keuze.

 

Voorbeelden

 

            - gebogen wanden voor stands, voor jachtinterieurs, voor kantoren

            - gebogen wanddelen als onderdelen van kantoorscheidingswanden

            - gebogen zitgroepen voor projecten

            - gebogen deuren als onderdeel van gebogen wanden

            - gebogen badkamerwanden voor jachten

            - etc.