terug

2Wheel Customizing Centre
HET RITMEESTER 2WHEEL CUSTOMIZING CENTRE

 

Toen Bob binnenstapte voor zijn sollicitatie kwam een keurig nette jongeman aan tafel zitten in onze vergaderkamer. 'Helemaal geen meubelspuiter eigelijk' was mijn eerste gedachte. Hij vertelde: 'Ik ben in opleiding voor 1e autospuiter en heb het diploma van 2e autospuiter op zak'.

 

We hadden een goed gesprek en de indruk die hij op mij maakte was heel erg positief. Talentvol en gedreven, met 'power'…Toch voelde ik ook iets bijzonders in zijn motivatie voor 'spuiter'. Dus vroeg ik hem: 'Als je alles kon kiezen voor je werk, wat zou je dan gaan doen?'

 

'Dan begon ik een scooter customizing center' was zijn onmiddellijke antwoord en ik gaf direct terug: 'Dan gaan we daarmee beginnen'.

 

Hij was verbaasd; een beetje perplex en dat kan ik mij ook wel voorstellen. Kom je op gesprek bij een bedrijf dat 'Meesterwerken in Hout' maakt voor jachten en interieurs en dan zegt iemand binnen een uurtje tegen je dat je je droom kunt gaan verwezenlijken.

 

Bob was overigens aangekomen op een heel speciale Aprilia Scooter, een model dat ik nog herkende uit de tijd dat ik voor Safe Motors werkte. Hij vertelde over races met die monstertjes en snelheden die ik met mijn Frans dieseltje vrijwel nooit haal.

En toen ik een keer op weg naar huis de vierbaansweg opdraaide zag ik nog net het achterlichtje van Bob… die al een halve kilometer voor mij reed. Later hoorde ik ook verhalen over de 'wouten' en een ris aan (snelheids)bekeuringen in een half jaar waar een nette gemiddelde huisvader meer dan tien jaar over doet….

 

Goed: Bob startte dus in de spuiterij en de eerste uitdaging die ik voor hem had was het 'customizen' van onze gifgroene Clark Heftruck. Dat moet door drukte binnenkort gebeuren maar vorige week heeft hij in een lange zaterdag zijn losse delen van de Aprilia helemaal gecustomized en natuurlijk ook gesigneerd met 'BOB'. Het is prachtig geworden en BOB heeft heel veel talent. Dat had ik dus goed gevoeld tijdens zijn sollicitatie.

 

Tussendoor kreeg hij van een van onze leveranciers een uitndodiging voor BOB-sleeën op Zandvoort cadeau. Zijn uitspraak: 'Als ik met 130 per uur naar beneden kan doe ik het niet met 90' typeert hem net zoals de brede smile die hij vanavond had toen hij vertelde over de aankoop van een APRILIA MILLE (Black…) van zijn 'jongere broer' (die is 22, hij is 18…) Ik snap BOB want hij heeft ook nog een oudere broer maar geen jonger broer-tje(!)

 

Goed, zie de foto: BOB haalde op Zandvoort dus gelijk de eerste prijs en binnenkort mag hij in de LAMBORGHINI Zandvoort onveilig maken. Vet! Hij heeft het talent van een F-1 coureur. Nu is het plan dus om tweewielers door BOB te laten customizen: van special paint effects tot en met een complete make-over. Van een scooter of motorfiets. Van eenvoudig tot een complete 'BOB-Edition'.

 

Kijk maar eens naar de foto’s van zijn werk. En heb je vragen: je kunt op vrijdagmiddag of zaterdag altijd even binnenrijden bij:

 

Ritmeester 2 WHEEL CUSTOMIZING CENTRE

Staalindustrieweg 43

2952 AT Alblasserdam

W: www.ritmeester-bv.nl

T 078 6818568

E info@ritmeester-bv.nl

 

 

 

 

 
Intensief werk is het... dit is overigens rode verf!
Voorbeelden 
Scooter komt aan en wordt ontmanteld
Strippen 
Delen worden schoongemaakt en waar nodig geplamuurd en natuurlijk: schuren, schuren, finishen!
Voorbewerken 

Hier is het resultaat in een chique kleur al zichtbaar!

Finishing 
Voor het afmonteren is al duidelijk te zien hoe de scooter is veranderd!
Voor afmontage 
In alles geldt: vakmanschap en concentratie is vereist
Vakmanschap 
Precisie en creativiteit: Bob ontwerpt alles zelf maar realiseert ook de wensen van de klant
Precisie 
Een 'vlammend' resultaat...!
Vlammen of... jouw droom! 
Uiteraard: gesigneerd! Want er is maar een BOB!
Signed by BOB 
Elke stijl, van ingetogen of retro-Vespa tot agressieve Aprilia, van trendy Susuki tot Country Harley...!
Elke stijl!