terug

Algemene informatie
 

Ritmeester Naamborden: Meesterwerken voor alle toepassingen.

 

 

 

Inleiding

 

Naamborden zijn er voor alle toepassingen. Wij noemen er slechts enkele:

 

- Uw familienaam.

 

- De scheepsnaam.

 

- De naam van

 

- uw bedrijf

 

- uw winkel

 

- uw brasserie, restaurant, hotel

 

         - afdelingen in het bedrijf

 

- uw kantoor

 

         - de afdeling

         - de medewerk(st)er

 

         - etc.

 

 

 

Uitvoeringen

 

Wij maken naamborden in hout en combinaties van hout met andere materialen als kunststof, rvs, aluminium, brons… Traditioneel of juist vernieuwend. Klassiek, chique of avant-garde…: u mag het allemaal bepalen.

 

In elk formaat: het kleinste bordje is slechts enkele centimeters groot, de grootste borden zijn vele meters lang.

 

Hout als natuurlijk materiaal vormt meestal de basis. Omdat hout een natuurproduct is zijn er ontelbare mogelijkheden. Van ‘moderne’, lichtgekleurde houtsoorten (berken, esdoon, maple) tot de klassiekers als teak, mahonie, eiken…

 

In combinaties met andere materialen zijn er verrassende, unieke en originele realisaties mogelijk. Onderscheidend, onvergetelijk

 

 

Vormgeving

 

Vrijwel elke stijl is mogelijk. Als het technisch haalbaar is, maken wij het. Omdat wij het traditionele ambacht en vakmanschap koppelen aan ‘high’ tech’. Dat levert 1 plus 1 is 3 op als resultaat.

 

Daarbij kijken wij vaak naar de natuur en alle inspiratie die zij ons levert. Bomen als grondstof voor hout zijn ongelooflijke scheppingen en zelfs de kleinste bloem inspireert ons. Of zoals een van onze relaties het omschreef:

 

Beste Heer Willem Schulpen,

 

Dank voor uw bezield advies !

Het aangebracht idee dat juist in de natuur zelf een harmonie in kleur

en verhoudingen te vinden is, is een juiste verwoording van iets dat "gewone stervelingen" intuitief aanvoelen maar dat de kunstenaar als een dirigent weet te hanteren.

Jullie zijn hierin wel erg bedreven en gedreven...

 

Wij streven dus naar dát ontwerp en het geven van díe vorm aan uw naambord dat in harmonie is met uw wensen en daarbij de natuurlijke schoonheid van hout maximaal naar voren laat komen.

 

Dat maakt het vervaardigen van een Ritmeester Naambord dan ook bijzonder. Vanaf het eerste gesprek waarin uw wensen worden besproken tot en met alle fasen van de realisatie zelf: iedere medewerker is maximaal betrokken bij het uiteindelijke resultaat. Dat ziet u dan ook als het bord klaar is… En dat ziet u elke keer als u ernaar kijkt. En alle andere mensen!

 

Wij geven u alle ruimte om uw eigen wensen, uw ideeën en visie in een naambord te vertalen.

 

 

Mogelijkheden

 

De mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd. Ook in hout. En ieder stuk hout heeft een eigen tekening en is dus al uniek, net zoals ieder mens uniek is.

 

U kunt al uw wensen omtrent soort van het hout, kleur, patroon etc. met ons bespreken. Dan gaan we op zoek naar de juiste stam, de juiste plank… Richard is ‘de man van het hout’. Hij weet precies wat wij zoeken, welke (zeer hoge) eisen wij stellen en dus selecteert hij de juiste balken, stammen en planken voor ons. Net zoals een ‘Nez’ , een neus voor de parfums in Grasse, Fankrijk.

 

 

Letters, logo’s en karakters.

 

Letters, logo’s, bedrijfsnamen en alle afbeeldingen kunnen op verschillende wijzen in borden worden verwerkt:

 

 

In hout

 

- met de hand uitgehouwen (beitels)

- CNC uitgefreesd: alle lettertypes, alle stijlen, alle groottes: van millimeters tot meters…per letter.

 

 

Op hout

 

- uitgefreesde letters, logo’s en afbeeldingen

- in hout en alle andere materialen (rvs op hout, kunststof op hout etc.)

- hout kan dan dus als achtergrond fungeren. Of de ‘losse houten letters’ fungeren als voorgrond

  van een bord in elk gewenst materiaal. In alle kleuren (RAL, PMS of ‘eigen kleur’).

 

 

Karakters en alle versieringen worden met de hand en/of machine aangebracht. En combinaties van materialen als brons, messing, rvs, aluminium ook. Zo ontstaan kunstwerken

 

 

Verlichting.

 

Naamborden kunnen verlicht worden. Het mooist is als dit direct in het ontwerp van het naambord wordt meegenomen. Zo kunnen er spots worden voorzien welke hun licht op het naambord laten schijnen.

 

Maar ook ‘backlight’ is mogelijk. En op dit moment ontwikkelen wij: ‘zwevende houten letters met ingebouwde LED verlichting”.

 

 

Scheepsnaamborden.

 

Van hoog- of zijdeglans gelakt klassiek-teak-met-gouden-letters-bord tot materialen als eiken, mahonie en kersenhout, in combinatie met letters uit rvs of kunststof. Opgelegde, verchroomde, messing letters, maar ook ingefreesde letters in verschillende en uiteenlopende stijlen of zelfs losse letters: u mag het zeggen. Wilt u achtergrondverlichting of juist een of meer spots: alles is mogelijk. In elk formaat. Vaandels, wimpels of een eigen ontwerp: uw wensen worden vervuld. Voor nieuwe jachten of bij verkoop aan een nieuwe eigenaar een nieuwe naam en een nieuw bord. En verouderde of verweerde borden kunnen een refit of ‘facelift’ krijgen!

 

 

Nautische Huisnaamborden

 

Naambordjes voor aan uw huis of vakantiehuis. ‘Custom built’ of op basis van onze eigen ontwerpen. Aan u de keuze.

 

In teak- of mahoniehout. Of andere soorten naar keuze. Met klassieke of moderne letters, ingefreesd. Ingevuld in goudverf, bladgoud of in zilver. Maar ook in alle kleuren…  En dan afgelakt in zijdeglans of hoogglans.

 

Zo ontstaat uw unieke naambord. Want u bent uniek en dus uw naambord ook.

 

 

 

 

 

Kantoren, hotelkamers

 

Voor vergaderzalen, suites en luxe kantoren kunnen wij – vaak naast het ‘kamernummer’ – een luxe naambord vervaardigen dat de klasse en het karakter van de ruimte achter de deur al doet vermoeden….

 

Idee

 

Wat dacht u van een ovaal naambordje als cadeau aan de ‘tijdelijke bewoner’ - als personalisatie van de suite voor de gast - of gebruiker van de vergaderzaal (de bedrijfsnaam)…? Vast en zeker een origineel en onvergetelijke indruk achterlatend bij uw hotel- of vergader-gast. Met dubbelzijdig tape simpel aan te brengen en cadeau te doen.

 

 

Dit is slechts een van onze creatieve ideeën… Aan u de uitnodiging om ons uit te dagen!