terug

Over lettertypes...
 

Over Lettertypes en het resultaat.

 

 

Er zijn duizenden soorten letters. Om over de tekens nog maar te zwijgen, want dat zijn er miljoenen!

 

Een letter in een houten bord gefreesd moet niet alleen communicatief maar ook mooi zijn.

 

Hoogte, breedte en diepte zijn daarbij van groot belang. Denkt u maar aan hoe diep een oog in een menselijk gezicht ligt. Je hebt eerder ‘vlakkere’ gezichten en mensen die de ogen 'dieper in het gelaat' hebben.

 

Zo is het ook met letters en tekens in naamborden. En met bijvoorbeeld de 'negge' van een deur of kozijn. Ik ben er erg gevoelig voor als ik een woning zie maar ook een naambord. Altijd let ik erop. Zelfs de naam (van het schip)  zelf kan voor mij al een verband houden met het lettertype en breedte en diepte van de letters.

 

Een voorbeeld: als BRUTUS de naam is kies je voor een forse letter die de naam van het schip zelf onderstreept. Is METEOOR de naam dan zou ik persoonlijk voor weer een ander lettertype kiezen terwijl LADY LINDA best heel sierlijk mag worden en de schoonheid van niet alleen het (mega)jacht maar ook van de lady zelf mag onderstrepen.

 

Kortom: grote en kleine naamborden kunnen kunstwerken zijn!

 

Voor sommige relaties is het erg moeilijk om te bepalen welke van de honderdduizenden varianten zij het mooist vinden. Dus hebben wij een aantal voorbeelden in ons bedrijf om te laten zien welke de hoofdrichtingen zijn.

 

Meesterwerken in signing, in scheepsnaamborden betekent dat je alles beter wilt doen. Dat willen wij dan ook. Wij willen het graag want wij hebben passie voor scheepsnaamborden.

 

Dus zijn er ook proefborden om te laten zien welke de invloed is van vlakker of juist dieper geprofileerde letters.

 

In ALLES  proberen wij de top voor u te realiseren. Zo ook hier dus. Dat is wat wij onder custom built verstaan. Voor een groot en dus kostbaar bord is het soms aan te bevelen om even een proef te maken zodat u het beste kunt bepalen wat U mooi vindt. Ook dat vinden wij service. Onze zeer uitgebreide ervaring van ontwerp tot en met bevestiging levert meerwaarde voor u op.

 

Komt u gerust kijken naar de vele voorbeelden: als u dan naar een naambord kijkt, bekijkt u het met andere ogen. En ook de mensen die uw jacht of schip zien.