terug

I. Over ons: Algemeen
 

 

Ritmeester BV in vogelvlucht.

 

Ritmeester BV is in 1988 gestart als tweemansbedrijf in Hendrik Ido Ambacht. Door de vakkennis en innovatieve kracht van Marcel Ritmeester (tweede van links op de foto naast zijn zoon Henk, helemaal links en Koen Hoogendoorn plus Arie van der Dussen, geheel rechts) zijn wij in de bijna 20 jaar dat we 'aan de weg timmeren' uitgegroeid tot een bloeiende onderneming. In 2001 is onze nieuwe bedrijfshal in Alblasserdam in gebruik genomen. Op deze prachtige locatie, direct aan de A-15 gelegen kunnen wij u nog optimaler van dienst zijn.

Ritmeester BV is innovatief, ambitieus en snelgroeiend. Dedication, toewijding en probleemoplossing staan centraal. Ons team van ruim 25 specialisten staat voor u en uw wensen klaar. Daarbij zijn wij snel en servicegericht.

Bij een kop koffie vertellen wij graag wat wij voor u kunnen betekenen. U bent altijd van harte welkom. Of bel: 078 6818568.

 

Ons bedrijf kent de volgende hoofdafdelingen

 

-1- Ritmeester BV

-2- Ritmeester CNC Productions BV

-3- Ritmeester Spuiterij

 

De subafdelingen en 'services' vindt u onder de knoppen in de menubalk links op deze website.

 

 

Onze Passie: Meesterwerken!

 

 

Onze passie is: Meesterwerken.  In alles wat wij doen en ook in onze service streven wij meesterwerken na.

         Meesterwerken in hout, in CNC, in spuitwerk, in service

 

 

Wat vervaardigen wij?

 

Onze hoofdrichtingen zijn

 

 

1. Ritmeester BV       

 

 Jacht- en scheepsinterieurs

Interieurs en betimmeringen

Meubels en speciale items

 

 

 Jacht- en Scheepsinterieurs.

 

Voor werven en betimmerbedrijven. 'Uitbesteden' (in elke gewenste graad) betekent voor u:

 

Flexibel werken

 Snelle(re) levertijden

 Minder vaste kosten

Kortere inbouwtijd dus lagere vaste kosten (halhuur etc.)

Innovatie door ons (synergie van ons specialisme)

 

Voor zeil- en motorjachten van 6 tot 20 meter en groter produceren wij een scala aan producten: van (onder)delen tot en met complete interieurs en modules voor (serie)-schepen. Zie hiervoor 'maritiem'.

Licht en 'Superlight' is een niet te stuiten ontwikkeling. Jachten moeten steeds sneller kunnen varen. Presteren dus. Onze lichte en superlight interieurs spelen daarop in. Met kennis en ervaring uit de vliegtuigbouw, die wij benutten in de maritieme markt.

 

Onze specialisatie is 'branche-breed'. U profiteert daarvan. Wij zoeken actief naar verbeteringen. Voor u.

 

Prototype-ontwikkeling.

 

U of Uw ontwerper tekent op uw initiatief een nieuw (serie)schip. Het casco wordt gemaakt in uw bedrijf of extern: van kunststof of metaal. Vervolgens komt bij ons het interieur aan bod. Het complete traject: van schets tot en met gedigitaliseerd en geproduceerd interieur kunnen wij voor u verzorgen. Tot en met het realiseren van het eerste prototype. In onze eigen prototype-hal. Voor de opvolgende interieurs leveren wij de interieurpakketten in elke gewenste graad van afwerking en montage/assemblage: van 'plat plaatpakket' tot en met complete onderdelen en modules. Zodanig samengesteld, dat 'loopwerk' zoveel mogelijk vermeden wordt.

 

Loopwerk kost geld en productiviteit. Elke meter lopen tussen werkbank/machine en schip van uw mensen: hogere kostprijs. Wij vermijden dat zoveel mogelijk: de basis voor uw winst.

 

Interieurs.

 

Van kantoor- of schoolinterieur; van project tot en met .... Wij maken het. In elke gewenste productie- en afwerkfase. Gericht op uw doelstelling en het gebruik. Waar nodig ondersteund door gericht en vakmatig (gebruiks)-advies.

Ook voor grotere woningen en specifieke prive-interieurs kunt u bij ons aankloppen. Van ontwerp, advies tot en met realisatie: keukens, kasten, dressings, bibliotheekkasten... U vraagt, wij maken het.

 

Snel en actief trends oppakken en meubilair en interieurs realiseren. Flexibel voor u. Ook als support partner en toeleverancier.

 

Meubels en speciale items.

 

Semi-seriemeubels, onderdelen ervan en 'speciale projecten': kijk onder meersterwerken. Enkele stuks of kleine series. Wij maken het.

 

Hoe werken wij?

 

Klantgericht.

 

Op basis van uw tekening(en) maken wij een vrijblijvende offerte.

Indien nodig kunnen onze ontwerpers voor een ontwerp zorgen.

U kiest in samenspraak de materialen en afwerking.

Voor (semi)-seriewerk kunnen wij (digitalisatie van) tekeningen verzorgen

Ook voor (deel)-bewerkingen bent u bij ons aan het juiste adres

 Wij zijn cre-actieve meedenkers en innovators

 

 

-2- Ritmeester CNC Productions BV

 

Onze CNC-afdeling verzorgt zowel alle loonfreeswerk alsook intern freeswerk. Met een geavanceerde 5-assige CNC machine plus de bijbehorende jarenlange ervaring en dito kennis leveren wij alle 2- en 3-D freeswerk, ondersteund door de volgende services en werkzaamheden:

 

Tekenwerk in 2 en 3-D

Programmeerwerk

Advies bij CNC uitbesteding

ALLE freeswerk in 2 en 3-D, plaat, massief, kunststof…

Leveringen van alle te frezen materialen

Distributie gereed product: levering op elk adres

 

Vlot, vriendelijk, vakkundig! Ook hier streven wij Meesterwerken in CNC na. En: wij zijn sneller.

      

  

-3- Ritmeester Spuiterij

 

Vanuit onze 'one stop shopping' gedachte beschikken wij over een moderne spuiterij en een ervaren team. Kennis van en ervaring met hout en plaatmaterialen gecombineerd met kennis van en ervaring met verf- en lakafwerkingen betekenen voor u ook een meerwaarde:

 

bij loonspuitwerk (sneller..)

bij herspuiten, renovaties

 

Meesterwerken in Finishing is ons doel

 

 

 

Contact.

 

Onder 'routebeschrijving' vindt u al onze gegevens. Wij zijn heel makkelijk bereikbaar; ons bedrijf ligt direct aan de A-15 van Rotterdam naar Gorinchem.

Welkom. Kom kijken en beoordelen wat wij voor u kunnen betekenen.