terug


Een freespakket is in hoofdlijnen omschreven:

- een plaatpakket van (delen van) een scheepsinterieur, waarbij zoveel mogelijk bewerkingen zijn ingepland en door de CNC machine worden verricht. Sparingen en groeven, voorgeboorde gaten voor schroeven en montage: alles wordt zoveel mogelijk voorzien, zodat het samenstellen en assembleren van het 'platte pakket' efficient en snel kan geschieden door uw personeel.

Schotten, kasten, banken, vloeren, zithoeken, dinettes, bedden en kooien: vrijwel alles is in 'platte onderdelen' te digitaliseren en via CNC freestechniek te produceren. Hierbij houden wij vanzelfsprekend rekening met nerfrichting en kleur bij het indelen van onderdelen op de platen. Hierin beschikken wij over een zeer ruime ervaring: honderden (komplete en delen van) scheepsinterieurs zijn door ons vervaardigd in zeer uiteenlopende houtsoorten.

Freespakketten kunnen voorgelakt worden geleverd en ook (geheel of gedeeltelijk) totaal afgelakt, conform uw specificatie. Ook hier blijkt weer de nadruk op productiviteit: alle overbodige loopwerk wordt zoveel mogelijk vermeden!

Freespakketten kunnen zeer nauwkeurig en met een minimale tolerantie worden vervaardig, omdat alle bestanden digitaal zijn en niet meer met handmatige mallen wordt gewerkt.

U bepaalt als klant, welke onderdelen van het scheepsinterieur via een freespakket vervaardigd moeten worden. Zijn het alleen vloeren en hoofdschotten? Of ook alle kastjes? De zitmeubels? Moeten wij het voor u digitaliseren en/of ontwerpen? U zegt het maar en wij gaan enthousiast aan de slag.


     

 
 

Platen voorzien van gaten, sponningen, groeven en sparingen.

  Spantenset voor zelf bouwers.